Η εμπειρία μου με τον θηλασμό που κράτησε 5 μήνες με ξενύχτι και εξάντληση
Η εμπειρία μου με τον θηλασμό που κράτησε 5 μήνες με ξενύχτι και εξάντληση


Οι μέρες στην κλινική περάσανε πολύ γρήγορα, και το μυαλό μου είχε γεμίσει με τόσες πολλές πληροφορίες που αφορούσανε τα νεογέννητα.

Πώς τα κρατάμε; κάθε πόσες ώρες τα ταΐζουμε; πώς τα λούζουμε; …τα πάντα. Όλα αυτά βέβαια έπρεπε να τα εφαρμόσω από εδώ και στο εξής μετά την επιστροφή μας στο σπίτι.

Μερικές μέρες αργότερα όλα άρχισαν να μοιάζουνε πιο οικεία, ακόμη και η διαδικασία του θηλασμού. Μεγάλο κεφάλαιο για τις μανούλες γενικότερα αλλά πόσο μάλλον για εμένα που έπρεπε να ικανοποιήσω την ανάγκη δύο βρεφών.

Καθόμουν με τις ώρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και διάβαζα συμβουλές από διάφορους ειδικούς για τρόπους ώστε να πετύχει ο θηλασμός στα δίδυμα και δεν σας το κρύβω ότι πίστεψα πολύ σε όλες τις ωφέλιμες δυνατότητες του, ιδιαίτερα σε αυτή που αφορά το «δέσιμο» μεταξύ μαμάς και παιδιού καθώς επίσης ότι με το θηλασμό τα κοριτσάκια μου θα τρέφονταν σωστά και θα ήμουν σίγουρη ότι τους έδινα το καλύτερο δυνατό «φάρμακο».

Ο αποκλειστικός θηλασμός κράτησε για 5 σχεδόν μήνες με πολύ ξενύχτι και  εξάντληση…είχα γίνει ένα πια με το θήλαστρο μέσα στο σπίτι…!!

Η ικανοποίηση που μου πρόσφερε η διαδικασία ήτανε ανεπανάληπτη…πέρα από το αίσθημα πληρότητας που ένιωσα, οι μικρές μου πήρανε γρήγορα τα γραμμάρια που τους έλειπαν λόγω προωρότητας. Δεν σας κρύβω όμως ότι χρειάστηκε να περάσω δύσκολα για να τον πετύχω..γι΄αυτό και ποτέ δεν κατηγορώ γυναίκες που δεν τον προτίμησαν.

Αυτό που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι πως η καθεμία μας μπορεί να θηλάσει αν το θέλει και πιστεύει σε αυτό και αν φυσικά της το επιτρέπει η υγεία της, δεν χρειάζονται ούτε υπάρχουν κατάλληλες προϋποθέσεις. Ο θηλασμός είναι προσωπικό θέμα της κάθε μανούλας, η ίδια θα αποφασίσει αν θα θηλάσει ή όχι, ανάλογα απο το πώς η ίδια αισθάνεται. Αφού τα κατάφερα εγώ τότε η κάθε μια από εσάς μπορεί, αρκεί να υπάρχει η επιθυμία και φυσικά μην ξεχνάτε ο θηλασμός και ιδιαίτερα των διδύμων χρειάζεται τη στήριξη από τους γύρω μας. Ζητάτε τη βοήθεια των γύρω σας γιατί ένα ζευγάρι χέρια δεν είναι αρκετά!!

Κάποια tips που με βοήθησαν και ίσως βοηθήσουν εσάς/ιδιαίτερα τις μανούλες διδύμων

  • Να ξεκουράζεστε την ώρα που ξεκουράζονται και τα μικρά.
  • Χρησιμοποιείστε το διπλό θήλαστρο, έτσι θα μπορέσετε να βγάζετε τη διπλάσια ποσότητα γάλα στον ίδιο χρόνο.
  • Πίνετε άφθονο νερό  και αν σας αρέσουν τα τσάγια τότε προτιμήστε μάραθο (βοηθάει πολύ).
  • Μην κάνετε δίαιτα θα έχετε αρκετό χρόνο μπροστά σας να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης.
  • Αγοράστε από ένα φαρμακείο κατάλληλη  κρέμα για να εφαρμόζετε στις θηλές,καλύτερα να το προλάβετε γιατί αν όχι θα σας είναι μετά πολύ επώδυνο.
  • Κάντε ζεστές κομπρέσες στο στήθος είναι πολύ ανακουφιστικές  


 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!