Φτιάχνοντας το lunch box της Νέλιας και της Φένιας
Φτιάχνοντας το lunch box της Νέλιας και της Φένιας


Το φαγητό στο σχολείο είναι απαραίτητο καθώς με αυτό παίρνουν τα παιδιά μας την ενέργεια που χρειάζονται για να αντεπεξέλθουν τόσο στις καθημερινές υποχρεώσεις τους, όσο και στο παιχνίδι! Εμένα με προβλημάτιζε πολύ από τον πρώτο καιρό του σχολείου το δεκατιανό που θα έπαιρναν μαζί τους καθημερινά η Φένια και η Νέλια.

Ήθελα πρώτα από όλα να τους αρέσει και κατά δεύτερον να είναι αρκετά υγιεινό. Όπως γνωρίζετε έχουμε μπαμπά αθλητή και αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να τρώμε σωστά!!Το εμπεδώσαμε..!! Δεν μπορούσα να είμαι 100% απόλυτη στο τι πρέπει να τρώνε γιατί εδώ, δεν είχα να σκεφτώ μόνο το τι θα τους έβαζα εγώ αλλά και τα διάφορα που τρώνε τα υπόλοιπα παιδιά. Έτσι λοιπόν έπρεπε να ισορροπήσω σε κάτι που να έδινε το μέτρο του σωστού και θρεπτικού χωρίς να τις κάνω να αισθάνονται στερημένες.

Εκμεταλλευόμενες την διακοπή λόγω εορτών αφιερώσαμε λίγο χρόνο οι τρείς μας και επισκεφθήκαμε τη Νικολέτα Μιχαηλίδου,(Κλινική και Αθλητική Διαιτολόγος / Διατροφολόγος) για μας δώσει τις συμβουλές της ώστε να φτιάξουμε μαζί 5 δεκατιανά γεύματα. Οι επιλογές που είχαμε ήτανε φυσικά πάρα πολλές και οι περισσότερες απαιτούσαν λίγο χρόνο προετοιμασίας. Τονίζω όμως ότι τα φτιάξαμε μαζί με τη Νέλια και τη Φένια, γιατί στα παιδιά μας πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία να επιλέγουν και να νιώθουν τα ίδια περήφανα για τις επιλογές του φαγητού τους.

 

 

 

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!