«Η στιγμή που με έκανε να νιώσω ότι χάνω τις κόρες μου»
«Η στιγμή που με έκανε να νιώσω ότι χάνω τις κόρες μου»


Κωνσταντίνε είναι δίδυμα!!! Αυτά ήτανε τα λόγια του γυναικολόγου στο σύζυγο μου, η φωνή του  αλλά και η εικόνα στο δωμάτιο εξέτασης θα μείνουνε για πάντα χαραγμένα στο μυαλό μου. 

Το ξέσπασμα χαράς στο δρόμο προς το σπίτι μας μερικές βδομάδες αργότερα μετατράπηκε σε κλάμα και θλίψη. Πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι δεν μπορούσα να χειριστώ την κατάσταση , πίστεψα πως όλα είχαν τελειώσει  και η στεναχώρια μου ήτανε τεράστια!!

Αποκόλληση αμνιακού  σάκου ήτανε η διάγνωση. Τα μωρά μας είναι καλά μου λέει ο γιατρός καθώς μου έκανε την εξέταση στον υπέρηχο !! Προσπαθούσα να καταλάβω, μετά από τόση αιμορραγία πως μπορούσανε να είναι τα μωρά μας καλά! Κι όμως ήτανε… και  για να μπορέσω να αντικρίσω τα προσωπάκια τους έσφιξα τα δόντια και έμεινα στο κρεβάτι 4 μήνες και κάτι. Έτσι ακριβώς…Μετέφερα όλο μου τον κόσμο σε ένα κρεβάτι. Η θέση αυτού μεταξύ κουζίνας και σαλονιού έτσι ώστε να ελέγχω τα πάντα γύρω μου.Ο Κωνσταντίνος, η οικογένεια μου αλλά και όλες μου οι φίλες πηγαινοέρχονταν στις δουλειές – υποχρεώσεις τους κι εγώ κολλημένη εκεί έκανα τις μέρες μου να περνάνε όμορφα, κι όντως πετύχαινε καθώς το μόνο που με ενδιέφερε ήτανε να δω τα τέσσερα ματάκια που κουβαλούσα μέσα μου.

36 εβδομάδων παρά 2 ημερών ήρθανε στον κόσμο τα θαυματάκια μου. 2080 και 2130 γραμμάρια τόσο ζύγιζαν. Μαζί με αυτά ξαναγεννήθηκα κι εγώ. Αυτή τη φορά λιγότερο εγωίστρια, πιο υπεύθυνη και σίγουρα πιο ευαίσθητη. Δύο πανομοιότυπα τότε πλασματάκια που μου αλλάξανε όλη μου τη ζωή ριζικά, όλα φυσικά προς το καλύτερο και όλα αυτά για να ξεκινήσει το μαγικό ταξίδι της μητρότητας.

Η ευλογία να γίνεσαι με τη μια μανούλα  “εις διπλούν” έχει αρχικά τις δυσκολίες της αλλά στη συνέχεια αυτό που εισπράττεις είναι ανεπανάληπτο.

Δεν ξέρω γυρνώντας το χρόνο πίσω αν θα άλλαζα έστω και κάτι από τη μέχρι τώρα μου διαδρομή ούτε καν τις μέρες –μήνες που χρειάστηκε να μείνω στο κρεβάτι για να φέρω στον κόσμο τα θαυματάκια μου. Μετά από τέσσερα χρόνια πλήρους αφοσίωσης στα δύο μου μωράκια αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες, τις ανησυχίες, τα επιτεύγματα μου και μη σαν μανούλα.

Σε όλες εσάς που είτε εύκολα είτε δύσκολα αποκτήσατε τα παιδάκια σας αλλά και σε αυτές που είναι ακόμη στην προσπάθεια εύχομαι να βρείτε κάτι από τις εμπειρίες τις δικές μου που θα σας βοηθήσουν ακόμη έστω και στο ελάχιστο!!!

Να θυμάστε: γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!!


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!