Αυτές οι τροφές ενισχύουν τη γυναικεία γονιμότητα
Αυτές οι τροφές ενισχύουν τη γυναικεία γονιμότητα


Η ηλικία και τα γονίδια είναι δύο πολύ σημαντικοί και καθοριστικοί παράγοντες για τη γυναικεία γονιμότητα.

Ωστόσο εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή μας καθώς ανάλογα με το περιεχόμενό της μπορεί να ενισχύσει ή να αποδυναμώσει την υγεία των ωαρίων και να αυξήσει ή να μειώσει τις πιθανότητες γονιμοποίησής τους.

Οι γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, είναι αναγκαίο να ακολουθούν μια ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή. Δείτε παρακάτω τρεις τροφές που ενισχύουν τη γυναικεία γονιμότητα...

Όσπρια

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι φυτικές πρωτεΐνες ενισχύουν τη γονιμότητα και έχουν λιγότερες θερμίδες, σε αντίθεση με τις ζωικές πρωτεΐνες που επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα. Εάν τρώτε κρέας, προσπαθήστε να είναι βιολογικής εκτροφής που περιέχει περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Να θυμάστε ότι τα όσπρια είναι πλούσια σε σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη φυσιολογική ωορρηξία.

Ξηροί καρποί

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, εξέτασαν το ρόλο που παίζει το αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο σελήνιο στη γυναικεία γονιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι το σελήνιο βοηθά στην ανάπτυξη υγιών ωοθυλακίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ωαρίων. Εξαιρετικά καλές πηγές σεληνίου είναι οι ξηροί καρποί και ειδικά τα καρύδια, τα βραζιλιάνικα φιστίκια, τα πεκάν, τα κάσιους και τα μακαντέμια. 

Πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν μία ή περισσότερες μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων με πλήρη λιπαρά κάθε μέρα, είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβληματική ωοθηκική λειτουργία. Αντίθετα, οι γυναίκες που έτρωγαν δύο ή περισσότερες μερίδες άπαχων γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα, είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να μην έχουν ωορρηξία. Το γάλα είναι επίσης εμπλουτισμένο με βιταμίνη D, ένα θρεπτικό συστατικό ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ορμονών.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!