5 τρόποι να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου
5 τρόποι να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου


Προσπάθησε να ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου προτείνουμε για να ενισχύσεις την γονιμότητά σου και σύντομα θα γίνεις μανούλα.

1 Κόψε τα τρανς λιπαρά 
Μια έρευνα του Χάρβαρντ για τη γονιμότητα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας διατροφής που επηρεάζει τη γονιμότητα είναι τα τρανς λιπαρά. Μόλις 4 γραμμάρια την ημέρα –δηλαδή μισή μερίδα τηγανιτό κοτόπουλο!– έχουν αρνητική επίδραση. Απόφυγε τις τηγανητές τροφές, το πρόχειρο φαγητό και οτιδήποτε περιέχει υδρογονωμένα (ή μερικώς υδρογονωμένα) έλαια.

2 Κόψε το κάπνισμα 
Μια 36χρονη μανιώδης καπνίστρια έχει ωοθήκες που συμπεριφέρονται σαν να ήταν ήδη 40. Το καλό είναι ότι όταν το κόψεις, μπορεί η βλάβη να μην αντιστρέφεται, αλλά δε συνεχίζεται.

3 Ισορρόπησε το σάκχαρό σου 
Μείωσε τη ζάχαρη, το λευκό αλεύρι και τις επεξεργασμένες τροφές και μη μένεις νηστική πάνω από 3 ώρες. Εάν μπορείς, ακολούθησε μια διατροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

4 Ασκήσου – ήπια 
Η υπερβολική άσκηση κάνει το ίδιο κακό στη γονιμότητα όσο και η παντελής έλλειψή της. Το ιδανικό για να αυξήσεις τις πιθανότητες σύλληψης είναι να κάνεις μισή ώρα αερόβιας άσκησης –όπως γρήγορο περπάτημα ή κολύμπι– τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα.

5 Κάνε σεξ 
Σε μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι πρέπει να κάνεις σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να συλλάβεις, αν είσαι μεταξύ 35 και 39 ετών. activekids.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!