Πώς η υγεία των δοντιών μας επηρεάζει την ικανότητα σύλληψης;
Πώς η υγεία των δοντιών μας επηρεάζει την ικανότητα σύλληψης;


Οι γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί, πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστικές με την υγεία των δοντιών τους, καθώς η κακή στοματική υγιεινή είναι για τη γονιμότητα εξίσου επιζήμια με την παχυσαρκία.
Μελέτη που πραγματοποίησαν Αυστραλοί επιστήμονες έδειξε ότι οι γυναίκες με ουλίτιδα παρουσίασαν καθυστέρηση στη σύλληψη, ανάλογη με αυτή που παρουσίαζαν οι παχύσαρκες γυναίκες.

Η συσχέτιση οφείλεται σύμφωνα με τους επιστήμονες στη φλεγμονή που χαρακτηρίζει την ουλίτιδα.
Όταν η φλεγμονή παραμένει ανεξέλεγκτη, ενεργοποιεί μια αλυσίδα χημικών αντιδράσεων, ικανών να διαταράξουν πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

Στη μελέτη, όσες εθελόντριες είχαν ουλίτιδα, είχαν αυξημένους δείκτες φλεγμονής στο αίμα τους.
Η ουλίτιδα είναι μια χρόνια, μεταδοτική νόσος, η οποία προκαλείται από τα βακτήρια που φυσιολογικά υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα όλων των ανθρώπων.

Όταν είναι ανεξέλεγκτη, προκαλεί φλεγμονή γύρω από τα δόντια και στα προχωρημένα στάδιά της έχει ως επακόλουθο να υποχωρούν τα ούλα από τα δόντια και τελικά να χάνει ο πάσχων τα δόντια του.
Μελέτες έχουν δείξει πως η περιοδοντική νόσος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, τύπου 2 διαβήτη, αναπνευστικών και νεφρικών προβλημάτων, καθώς και προβλημάτων στην εγκυμοσύνη όπως η αποβολή και ο πρόωρος τοκετός.

Έχει επίσης σχετισθεί με φτωχή ποιότητα του σπέρματος.
Σύμφωνα με τους μελετητές, οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί, πρέπει να επισκέπτονται τον οδοντίατρο και να φροντίζουν την στοματική τους υγεία.onmed.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!