Έγκυος τα Χριστούγεννα: Τι μπορείτε να φάτε και τι να αποφύγετε
Έγκυος τα Χριστούγεννα: Τι μπορείτε να φάτε και τι να αποφύγετε


Οι ειδικοί συνιστούν, όλα με μέτρο: το φαγητό, οι βόλτες, τα ψώνια. Προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ξεκούραση και η υγεία του εμβρύου. Μπορείτε λοιπόν να απολαύσετε τα γιορτινά εδέσματα αλλά προσέξτε τους κρυμμένους διατροφικούς και θερμιδικούς κινδύνους που παραμονεύουν στον στολισμένο μπουφέ! Εφόσον είστε έγκυος, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε για συγκεκριμένα προϊόντα, όπως:

Κρέας: Αν το κυρίως γεύμα περιέχει κρέας βεβαιωθείτε ότι είναι καλοψημένο και τρώγεται όσο είναι ακόμα ζεστό. Αν έχει περισσέψει φαγητό θα πρέπει να μπει άμεσα στο ψυγείο και να καταναλωθεί εντός μίας ημέρας για να αποφευχθούν οι δηλητηριάσεις.

Ψάρι: Εάν σας προσφερθεί ψάρι σε κάποιο τραπέζι, καλό είναι να μάθετε για το είδος του ψαριού για να αποφύγετε εκείνα τα είδη που είναι πιθανό να έχουν μεγάλες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων. Τα βαρεά μέταλλα (π.χ. υδράργυρος), βρίσκονται σε ψάρια μεγαλύτερης διάρκειας ζωής και μεγαλύτερου μεγέθους, όπως ο φρέσκος τόνος, ο σολωμός, ο ξιφίας και το σκουμπρί.

Τυριά: Τα τυριά είναι αναπόσπαστο μέρος στο εορταστικό τραπέζι ως ορεκτικά. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικές στην κατανάλωσή τους και να αποφύγετε τα μαλακά τυριά όπως το brie, το camembert, το ροκφόρ και τη ρικότα, καθώς τέτοιου είδους τυριά μπορεί να φέρουν το βακτήριο Listeria.mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!