Tα παιδιά που μένουν κοντά στη θάλασσα είναι πιο υγιή!
Tα παιδιά που μένουν κοντά στη θάλασσα είναι πιο υγιή!


Η ζωή σε παραθαλάσσιες περιοχές κάνει καλό στην υγεία!  Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας βρετανικής έρευνας η οποία έδειξε ότι όσο πιο κοντά στις ακτές ζούμε, τόσο λιγότερα προβλήματα έχουμε εμείς και τα παιδιά μας.

 Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έξετερ και κατά τη διάρκεια της αναλύθηκαν στοιχεία από 48 εκατομμύρια κατοίκους της Αγγλίας. Το εύρημα της έρευνας έμεινε αναλλοίωτο ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία, όπως το φύλο, η ηλικία, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση και το αν ζούσαν κοντά σε πάρκα ή στην ύπαιθρο.   

Περίπου 1% περισσότεροι άνθρωποι που ζούσαν σε απόσταση 800 μέτρων από την παραλία ανέφεραν καλύτερη υγεία απ’ ό,τι άνθρωποι που ζούσαν 50 χιλιόμετρα από την παραλία. 

«Η μικρή διαφορά, όμως, όταν μιλάμε για εκατομμύρια ανθρώπους, αυτομάτως μετατρέπεται σε τεράστιο αριθμό», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μπεν Ουίλερ, του Πανεπιστημίου του Έξετερ.  

Σύμφωνα πάντως με μια δεύτερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Health & Place», η συσχέτιση της κατάστασης της υγείας με την διαβίωση σε παραθαλάσσιες περιοχές ήταν πιο ισχυρή για όσους ζούσαν στις πιο φτωχικές παραθαλάσσιες γειτονιές – και αυτό υποδηλώνει ότι το όφελος δεν είναι θέμα πλούτου, κατά τον δρα Ουίλερ.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!