Στο εστιατόριο με το παιδί. Υπάρχει τρόπος να το απολαύσετε όλοι!
Στο εστιατόριο με το παιδί. Υπάρχει τρόπος να το απολαύσετε όλοι!


Το να αποφασίσετε να πάτε οικογενειακώς για φαγητό σε εστιατόριο δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, αφού πρέπει να βρείτε τρόπους να κρατήσετε απασχολημένα τα παιδιά. 

  • Το πρώτο και κύριο είναι να επιλέγετε οικογενειακά εστιατόρια, δηλαδή εστιατόρια όπου υπάρχουν κι άλλα παιδιά, για ευνόητους λόγους. Μπορεί σε μεγάλο βαθμό να στερηθείτε την ησυχία σας, όμως σε ένα τέτοιο περιβάλλον το μικρό σας θα νιώθει πιο οικεία και ενδεχομένως θα μπορεί να παίξει μαζί τους.
  • Ακόμα καλύτερα, αναζητήστε κάποιο από εκείνα τα εστιατόρια που διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για παιδιά. Αν όντως βρείτε κάποιο που είναι σε περιοχή που σας βολεύει, είναι σίγουρο ότι θα λύσετε το πρόβλημά σας. Το μικρό σας θα μείνει απασχολημένο για ώρες χωρίς να βαρεθεί, αφού θα κάνει κάτι που είναι της αρεσκείας του.
  • Τώρα που ο καιρός έχει φτιάξει και η θερμοκρασία έχει ανέβει, μπορείτε να πάτε με το παιδί για περπάτημα ή έστω να βγείτε στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου. Πρόκειται για μια θαυμάσια ιδέα για το μεσοδιάστημα από την παραγγελία μέχρι τη στιγμή που θα έρθει το φαγητό!
  • Είναι αυτονόητο ότι δε φεύγετε από το σπίτι χωρίς να πάρετε μαζί παιχνίδια και γενικά πράγματα με τα οποία θα μπορέσετε να κρατήσετε απασχολημένο το μικρό σας. Ρεαλιστικά βέβαια μην περιμένετε ότι θα μείνει προσηλωμένο για ώρες, όμως όσο χρόνο και να περάσει παίζοντας ή ζωγραφίζοντας, κέρδος θα είναι.
  • Τέλος, μάθετε στο παιδί νέα αντικείμενα ή χρώματα που υπάρχουν στο τραπέζι ή γύρω-γύρω. Αποφύγετε βέβαια να το κάνετε αν είναι εκνευρισμένο και γενικά σε ψυχική κατάσταση που δεν του επιτρέπει να είναι συγκεντρωμένο στη μίνι εκπαίδευση.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!