Γι' αυτό δεν πρέπει να αφήνετε το μωρό σας να κλαίει!
Γι' αυτό δεν πρέπει να αφήνετε το μωρό σας να κλαίει!


Το φέρατε στη ζωή. Η ζωή του τώρα είναι στα δικά σας χέρια. Είναι το ανήμπορο πλασματάκι που σας έχει μεγάλη ανάγκη και δεν έχει άλλο τρόπο να επικοινωνήσει με τη μαμά πέρα από το κλάμα. Δεν κλαίει ούτε γιατί θέλει να σάς ενοχλήσει, ούτε γιατί θέλει να σάς έχει του χεριού του, ούτε γιατί τού αρέσει…

Κλαίει γιατί σας χρειάζεται!!!

«Ποτέ μην αφήνετε ένα μωρό να κλαίει χωρίς να του δίνετε προσοχή με την ελπίδα ότι θα μάθει να κοιμάται από μόνο του. Ναι, είστε κουρασμένες, δεν έχετε κοιμηθεί καταλλήλως για πολλούς μήνες, οι νύχτες σας είναι ατέλειωτες και δύσκολες, καθώς το μωρό σας σάς ξυπνάει πολλές φορές τη νύχτα.

Αλλά αυτές οι νύχτες θα περάσουν! Αν όμως αφήνετε ένα μωρό να κλαίει μόνο του σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, κλείνετε την πόρτα και τα αυτιά σας, τότε εκείνο θα αρρωστήσει από το κλάμα, το οποίο προκαλεί στρες. Κι αυτό είναι απάνθρωπο! Ένα μωρό 2 μηνών δεν κλαίει με σκοπό να σας χειραγωγήσει.

Χρειάζεται την αγάπη και την προσοχή της μητέρας του. Επιπλέον, σε αυτή την κατάσταση η ορμόνη του στρες σκοτώνει τους νευρώνες του. Το μωρό γίνεται ανασφαλές και στο μέλλον θα συμβιβάζεται με σκοπό να καλύψει τα υπαρξιακά του κενά. Παρακαλούμε μην ακούτε όσους συμβουλεύουν να μην δίνετε προσοχή όταν το μωρό σας κλαίει. Ακούστε το μητρικό σας ένστικτο, το οποίο σας αφυπνίζει όταν ακούτε το κλάμα ενός μωρού και σας κάνει να νιώθετε την ανάγκη να το ηρεμήσετε.

Ναι, είστε κουρασμένες. Αλλά αυτό θα περάσει και το μωρό σας θα κοιμάται τη νύχτα. Να έχετε υπομονή και να μην αφήνετε να κλαίει το μωρό σας μόνο του με την ελπίδα να μάθει να κοιμάται από μόνο του.»

Πηγή: babyradio.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!