4+1 tips για να χάσει βάρος μια νέα μαμά
4+1 tips για να χάσει βάρος μια νέα μαμά


Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα κιλά της εγκυμοσύνης είναι ακόμα εδώ!

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο αυξάνεται και η αγωνία σας για το πώς θα καταφέρετε να επανέλθετε στα κιλά που είχατε πριν την εγκυμοσύνη; Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινότητα μιας νέας μαμάς, με το αναστατωμένο ωράριο, την έλλειψη δυνατότητας προγραμματισμού και τις πολλές ευθύνες δεν είναι ιδανικό για να μπορέσει να ασχοληθεί αρκετά με τη δικής της διατροφή. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε γρήγορα τα κιλά -ή έστω να μην πάρετε περισσότερα.

Μην τελειώνετε εσείς το γεύμα του μωρού. Ναι, είναι κρίμα να πετάξετε το μισό φαγητό του μωρού στα σκουπίδια, αλλά είναι εξίσου κρίμα να φορτωθείτε με τις έξτρα θερμίδες επειδή το μωρό δεν είχε ιδιαίτερη όρεξη. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το βάλετε σε ένα μικρό μπολάκι και να του το δώσετε στο επόμενο γεύμα.

Μην τρώτε κι εσείς επειδή τρώει το μωρό. Τα παιδιά, ιδιαίτερα όταν αρχίσουν να περπατάνε, κινούνται συνεχώς και έχουν ανάγκη από πολλή ενέργεια. Έτσι, μπορεί να θέλουν να φάνε κάτι πολλές φορές μέσα στη μέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τσιμπήσετε κάτι κι εσείς. Άλλωστε, όταν παίρνει βάρος το παιδί όλοι χαίρονται -στην περίπτωσή σας δεν ισχύει το ίδιο. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα διατροφής με τρία κύρια γεύματα και δύο σνακ την ημέρα.

Μην γεμίζετε τα ντουλάπια σας με σοκολάτες και μπισκότα. Δεν είναι θρεπτικά σνακ για το παιδί -και σίγουρα δεν είναι κατάλληλα για εσάς που είναι πιο πιθανό να τα φάτε.

Βάλτε λίγη άσκηση στο καθημερινό πρόγραμμά σας. Δεν είναι ανάγκη να στερηθεί το παιδί σας τη μαμά του για να ασχοληθείτε λίγο με τον εαυτό σας. Μπορείτε να γυμνάζεστε ενώ μοιράζεστε χρόνο με το παιδί σας. Πηγαίνετε μια βόλτα με το καροτσάκι, βάλτε το στο ειδικό καθισματάκι στο ποδήλατο πίσω σας (εφόσον είναι σε κατάλληλη ηλικία) ή βάλτε δυνατά μουσική στο σαλόνι σας και χορέψτε μαζί! Θα διασκεδάσετε και θα κάψετε θερμίδες.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας. Πολύ συχνά οι μαμάδες δεν έχουν το χρόνο να οργανώσουν το δικό τους φαγητό και καταλήγουν να τρώνε όρθιες και ό,τι βρουν στο ψυγείο στο τέλος της ημέρας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε εάν υπάρχουν στην κουζίνα σας τα υλικά για να ετοιμάσετε κάποια εύκολα, γρήγορα και υγιεινά γεύματα και να κάνετε μια προετοιμασία (π.χ. να κόψετε λαχανικά για σαλάτα και να τα βάλετε σε ένα μπολ στο ψυγείο ή να φτιάξετε μια φρουτοσαλάτα με κομμάτια φρούτων σε φυσικό χυμό πορτοκάλι) για να έχετε πάντα κάτι ελαφρύ να φάτε.

Πηγή:  mamamia.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!