Όταν το παιδί ζαλίζεται στο ταξίδι
Όταν το παιδί ζαλίζεται στο ταξίδι


Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο για ένα παιδί να ζαλίζεται σε αρκετά ταξίδια με το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ο χρόνος άφιξης σχεδόν να διπλασιάζεται από το κανονικό.

Άραγε τι μπορείτε να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις; 
 

Πριν ακόμα ξεκινήσετε το ταξίδι, βεβαιωθείτε ότι το παιδικό κάθισμα είναι σωστά τοποθετημένο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αποτελέσει τον πρώτο λόγο για τη δημιουργία αδιαθεσίας στο παιδί.

 

Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να είναι το παιδί σας με γεμάτο στομάχι όταν μπει στο αυτοκίνητο. Ακόμα και ελάχιστες στροφές να έχει ο δρόμος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζαλιστεί και θα κάνει εμετούς.

 

Αν το ταξίδι είναι πολύωρο και επειδή δεν είναι λογικό να μείνει το παιδί με άδειο στομάχι τόσες ώρες, μπορείτε να του δώσετε μπισκοτάκια για να του κόψουν λίγο την πείνα.

 

Μιας κι αναφερθήκαμε σε στροφές, εφ'όσον είναι εφικτό, επιλέξτε ένα καλύτερο οδικό δίκτυο και όχι τη δύσκολη διαδρομή, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνετε περισσότερες ώρες μέχρι να φτάσετε.

 

Μην κρατάτε το παιδί απασχολημένο στη διάρκεια του ταξιδιού με video games, βιβλία ή περιοδικά. Χίλιες φορές να χαζεύει τα τοπία μέσω του παρμπρίζ (όχι από τα πλαϊνά παράθυρα) και να ακούτε τραγουδάκια της αρεσκείας του.

 

Να ανανεώνετε τακτικά τον αέρα μέσα στο αυτοκίνητο, ανοίγοντας για λίγο τα παράθυρα για να κάνουν ρεύμα. Οι ανάσες και τα αρώματα προκαλούν δυσφορία στο παιδί!

 

Ακόμα και όλα καλά να πηγαίνουν, να κάνετε ολιγόλεπτες στάσεις για να παίρνετε αέρα, να χαλαρώνετε και να τεντώνεστε.mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!