Μάθετε στο παιδί πως να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια!
Μάθετε στο παιδί πως να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια!


Το παιδί σας μεγαλώνει σε μια εποχή όπου ακόμα και απλά πράγματα κατακτώνται με κόπο και αγώνα. Άρα λοιπόν θα πρέπει να το μάθετε να δείχνει προσήλωση στο στόχο του και να μην τα παρατάει εύκολα αν θέλει να διεκδικεί όσα του αναλογούν στη ζωή του... 

Μην παρέχετε τα πάντα έτοιμα στο παιδί, παρά μόνο όσα πράγματικά πρέπει. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να το βάλετε σε μια λογική προσπάθειας να αποκτήσει όσα θέλει.

Επειδή δεδομένα θα κάνει λάθη και θα βιώσει απογοητεύσεις για στόχους που δε θα κατακτήσει, παρά το γεγονός ότι έχει δώσει τα πάντα, θα πρέπει να επιβραβεύετε την προσπάθεια για να συνεχίσει να το κάνει.

Να δίνετε έμφαση στα προσόντα και τα χαρίσματα του παιδιού σας, όμως σε τέτοιο βαθμό που δε θα επαναπαυθεί σε αυτά, θεωρώντας ότι επαρκούν από μόνα τους για να παίρνει αυτά που θέλει. Δείξτε του ότι με βάση αυτά, σε συνδυασμό όμως με την προσπάθειά του, μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα στη ζωή του.

Δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι η ικανοποίηση για την επίτευξη ενός στόχου, έχοντας πρώτα κοπιάσει για αυτόν, είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από όταν έρχονται εύκολα τα πράγματα. Και βέβαια μέσα από την προσπάθεια ανακαλύπτει τον εαυτό του και τα όριά του, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

Σε βάθος χρόνου αποδεικνύεται πως ένας άνθρωπος που έχει μάθει να αγωνίζεται στη ζωή του και να μην τα παρατάει εύκολα, είναι πιο ανθεκτικός και ευέλικτος στη διαχείριση των πάσης φύσεως δυσκολιών. Αντίθετα, όσοι διαχρονικά τα έχουν βρει όλα έτοιμα, δυσκολεύονται αφόρητα να τα βγάλουν πέρα ακόμα με χαμηλά...εμπόδια. 

mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!