Κεφτεδάκια με σύκα
Κεφτεδάκια με σύκα


Υλικά

250 γρ μοσχαρίσιος κιμάς

 

200 γρ φρέσκα σύκα

 

100 γρ γκοργκοντζόλα

 

1 αυγό

 

Τριμμένη φρυγανιά

 

Αλάτι, πιπέρι

 

Ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ύστερα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το αυγό και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε πρώτα τα σύκα και μετά την τριμμένη φρυγανιά, ίσα ίσα να έχουμε ένα απαλό αλλά όχι πολύ κολλώδες μείγμα.

 

Παίρνουμε 1 κουταλάκι ζύμη τη φορά, πλάθουμε, βάζουμε ένα μικρό κομμάτι τυρί στο κέντρο και κλείνουμε καλά. Στη συνέχεια περνάμε τα κεφτεδάκια από την τριμμένη φρυγανιά, προσπαθώντας να κολλήσει καλά.

 

Τέλος τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι γυρίζοντάς τα για να ροδίσουν ομοιόμορφα και μετά τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!