Κορμός με κάστανο
Κορμός με κάστανο


Υλικά

 

5 αυγά

 

70 γρ ζάχαρη

 

30 γρ αλεύρι από κάστανο

 

20 γρ αλεύρι 00

 

70 γρ ηλιέλαιο

 

150 γρ κάστανα βρασμένα

 

250 γρ τυρί μασκαρπόνε

 

200 ml κρέμα γάλακτος

 

80 γρ ζάχαρη άχνη

 

2 κ. σούπας πικρό κακάο

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της ζύμης μπισκότου: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα σύρμα χειρός, προσπαθώντας να μην αποσυναρμολογηθούν τα ασπράδια.

 

Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χειροκίνητο σύρμα. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο.

 

Συνδυάζουμε επίσης το αλεύρι από κάστανο κοσκινισμένο και το αλεύρι 00. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, προσέχοντας να απλωθεί καλά η ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

 

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 170 ° C σε προθερμασμένο αεριζόμενο φούρνο, ή στους 180 ° C σε στατικό φούρνο για την ίδια ώρα.

 

Όσο ψήνεται η ζύμη του μπισκότου, ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας τα κάστανα και μια σταγόνα γάλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Αφήνουμε στην άκρη την κρέμα κάστανου που έχουμε και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ με ένα ηλεκτρικό σύρμα.

 

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε ξανά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη και το πικρό κακάο. Ανακατεύουμε όλα καλά και προσθέτουμε τελευταία την κρέμα κάστανου. Ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά.

 

Βγάζουμε τη ζύμη του μπισκότου από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την αφαιρούμε απαλά από τη φόρμα. Ρίχνουμε και απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη ζύμη του μπισκότου, αφήνοντας περίπου 1 εκ. ελεύθερο από την άκρη.

 

Με τη βοήθεια της λαδόκολλας που χρησιμοποιήσαμε για τη ζύμη του μπισκότου, την τυλίγουμε σε ρολό ώστε να σχηματιστεί το ρολό, το οποίο θα το αφήσουμε ξεκουραστεί για μια-δυο ώρες στο ψυγείο πριν το κόψουμε.

 

Αφού περάσει ο χρόνος ξεκούρασης, βάζουμε το ρολό σε ένα πιάτο, το διακοσμούμε με μερικά βρασμένα κάστανα και αν θέλουμε και με σαντιγί.

 

Καλή απόλαυση.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!