Μακαρόνια με κεφτεδάκια σολομού
Μακαρόνια με κεφτεδάκια σολομού


Υλικά

400 γρ. κίτρινα ντοματίνια

320 γρ. ζυμαρικά

200 γρ. καπνιστός σολομός

100 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

100 γρ. γιαούρτι

1 λάιμ

Βότκα

Σχοινόπρασο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε τον καπνιστό σολομό και τον μαρινάρουμε για 30 λεπτά με 4 κουταλιές της σούπας βότκα, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα του σολομού.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίζοντάς τις 1-2 λεπτά νωρίτερα από τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Πλένουμε τα ντοματίνια, κόβουμε στη μέση τα 300 γρ. και τα μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι για 3 λεπτά. Τα ανακατεύουμε και τα κοσκινίζουμε παίρνοντας μια σάλτσα.

Κόβουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια και τα μαρινάρουμε με 1 κουταλιά της σούπας βότκα και μια πρέζα αλάτι για 30 λεπτά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και την ανακατεύουμε απαλά πρώτα με το γιαούρτι, από κάτω προς τα πάνω και μετά με τη μισή σάλτσα ντομάτας, παίρνοντας μια κρέμα.

Αναμιγνύουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα και συμπληρώνουμε με τα κεφτεδάκια σολομού, την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τις μαριναρισμένες ντομάτες.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!