Πατατοκροκέτες
Πατατοκροκέτες


Υλικά

900 γραμμάρια πατάτες

3 αυγά (εκ των οποίων 2 κρόκοι για τη ζύμη, 2 ασπράδια + 1 ολόκληρο αυγό για το πανάρισμα)

4 γενναιόδωρες κουταλιές παρμεζάνα

Λίγο φρέσκο μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

3 - 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

4 - 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Αλάτι

Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε 4 μέρη και τις βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όταν μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, αφαιρούμε τη φλούδα και τις πολτοποιούμε, αποκτώντας έναν πουρέ αρκετά στεγνό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στον πουρέ τους δύο κρόκους αυγών, την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι. Τέλος, ανακατεύουμε καλά το μείγμα, μέχρι να έχουμε μια συμπαγή και στεγνή ζύμη, που να πλάθεται εύκολα.

Στη συνέχεια σχηματίζουμε έναν κύλινδρο πάχους 2 εκ. πλάτους 6 - 7 εκ., για να κάνουμε τις τετράγωνες μύτες, κόβουμε τις άκρες με ένα μαχαίρι και πλάθουμε με τα χέρια μας. Αφού φτιάξουμε πολλούς κυλίνδρους, τους πανάρουμε στο αλεύρι από όλες τις πλευρές. Ύστερα τους περνάμε στα χτυπημένα αυγά και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.

Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις κροκέτες. Όταν το λάδι κάνει φυσαλίδες και είναι πολύ ζεστό, ρίχνουμε μερικά κομμάτια τη φορά, περίπου τρία και τηγανίζουμε για ενάμιση λεπτό.

Οι κροκέτες πρέπει να είναι χρυσαφένιες. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις βάζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και απολαμβάνουμε. Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε και τις πατατοκροκέτες στον φούρνο.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!