Ιταλική σαλάτα caprese
Ιταλική σαλάτα caprese


Υλικά

3 κομμάτια μοτσαρέλα

3 ώριμες ντομάτες

1 αγγούρι

3 μικρά φρέσκα κολοκυθάκια

1 λάιμ

3 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας

1 μέτρια μπαγκέτα

Φρέσκια ρίγανη

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια και το αγγούρι σε φέτες. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: Στύβουμε το λάιμ, ρίχνουμε τον χυμό σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και λίγη φρέσκια ρίγανη. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε δύο διαφορετικά πιάτα, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για ένα τέταρτο.

Κόβουμε τη μπαγκέτα σε στρογγυλές φέτες και τις φρυγανίζουμε ελαφρά. Τις αφήνουμε ν κρυώσουν και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα. Φρυγανίζουμε επίσης τους σπόρους κολοκύθας.

Σε αυτό το σημείο ξεκινάμε να φτιάχνουμε το πιάτο εναλλάσσοντας τις φέτες από τα διάφορα υλικά σύμφωνα με το γούστο μας. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με τη μαρινάδα που περίσσεψε και τους χοντροκομμένους σπόρους κολοκύθας. Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!