Μακαρόνια με τόνο και κολοκυθάκια
Μακαρόνια με τόνο και κολοκυθάκια


Υλικά

320 γρ ζυμαρικά

350 γρ. κολοκυθάκια

320 γρ τόνος σε λάδι

2 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κλωναράκια θυμάρι

300 ml φυστικέλαιο για τηγάνισμα κολοκυθιών

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πλένοντας και στεγνώνοντας τα κολοκυθάκια. Ύστερα με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγα κολοκυθάκια τη φορά, για να μην πέσει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού. Θα χρειαστούν λίγα λεπτά για να ροδίσουν και μετά με μια τρυπητή τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όσο ετοιμάζονται τα ζυμαρικά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Όταν ροδίσει το αφαιρούμε. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι συντήρησης και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι ανακατεύοντάς με μια σπάτουλα.

Σε αυτό το σημείο τα ζυμαρικά θα είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε τ (αφήνοντας λίγο νερό στην άκρη) και ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τον τόνο. Προσθέτουμε επίσης τα τηγανητά κολοκυθάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά για λίγα λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να ανακατέψουμε τα ζυμαρικά.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα θυμαριού που έχουμε ξεπλύνει προηγουμένως, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και απολαμβάνουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!