Roast beef
Roast beef


Υλικά

700 γρ. μοσχαρίσιο ρολό φιλέτο από σπάλα

200 ml κόκκινο κρασί

Μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι

Για τη σάλτσα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο

Αλάτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και τα βρέχουμε με 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύοντας προσεκτικά. Παίρνουμε το κρέας και το τυλίγουμε με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα κατά το ψήσιμο. Βάζουμε ένα κλωνάρι δεντρολίβανο ανάμεσα στα νήματα και κάνουμε μασάζ με το μίγμα λαδιού. Ύστερα αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Σε αυτό το σημείο, μεταφέρουμε το ψητό σε ένα ταψί μαζί με τους χυμούς ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Αφού περάσει ο χρόνος, ανοίγουμε τον φούρνο και ρίχνουμε μέσα όλο το κόκκινο κρασί. Μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά, απλώνοντας αλουμινόχαρτο πάνω από το κρέας. Ελέγχουμε το κρέας τουλάχιστον δύο φορές και το ραντίζουμε με τους χυμούς ψησίματος.

Βγάζετε το ψητό από τον φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δέκα λεπτά πριν αφαιρέσουμε τον σπάγκο και το κόψετε σε φέτες. Σερβίρουμε με τους χυμούς μαγειρέματος.

Καλή απόλαυση!


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!