Κεφτεδάκια μπακαλιάρου
Κεφτεδάκια μπακαλιάρου


Υλικά

200 γρ αφαλατωμένος μπακαλιάρος

500 ml γάλα

2 σκελίδες σκόρδο

Σπορέλαιο

1 αυγό

1 μεγάλη κουταλιά τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα: Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει με τις δύο σκελίδες σκόρδο. Βυθίζουμε τον μπακαλιάρο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Στη συνέχεια στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο και τον ρίχνουμε σε ένα μίξερ, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα στο οποίο μαγειρέψαμε τον μπακαλιάρο και λάδι- θα χρειαστούν περίπου 40 ml. Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σύσταση. (Για πιο δυνατή γεύση μπορείτε να προσθέσετε μισή σκελίδα σκόρδο, να χρησιμοποιήσετε αυτή που είναι ψημένη στο γάλα).

Ύστερα προσθέτουμε στο μίγμα ένα αυγό, μια κουταλιά γεμάτη φρυγανιά και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα είναι αρκετά μαλακό αλλά είναι φυσιολογικό. Παίρνουμε μια γενναιόδωρη μπάλα ζύμη και τη ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μας προσπαθώντας να της δώσουμεσφαιρικό σχήμα. Στη συνέχεια την πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά και την τοποθετούμε το σε ένα δίσκο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Ααφήνουμε τα κεφτεδάκια στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, πρέπει να είναι πολύ καυτό, κάντε το τεστ με ένα κομμάτι ψωμί, μόλις το βουτήξετε, αν ανέβει στην επιφάνεια σχηματίζοντας πολλές φυσαλίδες, σημαίνει ότι είναι αρκετά ζεστό. Βουτάμε 2/3 κεφτεδάκια κάθε φορά και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα μια-δυο φορές. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!