Κέικ με σοκολάτα και φουντούκια
Κέικ με σοκολάτα και φουντούκια


Υλικά

400 γρ μπισκότα, ξερά

200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ βούτυρο

100 γρ μαύρη σοκολάτα

1 κρόκος αυγού

100 γρ φουντούκια, ολόκληρα

50 γρ κακάο, πικρό

130 ml νερό

Για να διακοσμήσετε

Ψιλοκομμένα φουντούκια

Νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση

Καταρχάς ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μέχρι το κακάο να μην έχει άλλους σβόλους. Ύστερα λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και μετά ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης και κακάο. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και τον κρόκο του αυγού. Ανακατεύουμε ζωηρά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε και μετά αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Θρυμματίζουμε όλα τα μπισκότα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα στρώνουμε τον πάτο μιας φόρμας για κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ισοπεδώνουμε με μια σπάτουλα.

Βάζουμε το κέικ στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα και μετά το μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τελείως. Μόλις σφίξει το κέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και το διακοσμούμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τις νιφάδες μαύρης σοκολάτας.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!