Κεφτεδάκια φούρνου
Κεφτεδάκια φούρνου


Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

350 γρ κιμάς χοιρινός

150 γρ λουκάνικο χοιρινό

100 γρ μπαγιάτικο ψωμί

100 γρ γάλα φρέσκο πλήρες

1 αυγό

20 γρ τριμμένη παρμεζάνα

20 γρ τριμμένο πεκορίνο

20 γρ μαϊντανός φρέσκος

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι και πιπέρι

Για τον ζωμό μαγειρέματος

100 mlωμός κρέατος (ή λαχανικών)

50 ml λευκό ξηρό κρασί

20 ml ελαιόλαδο

2-3 κλωνάρια θυμάρι

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και αφαιρούμε την κόρα. Βάζουμε τις φέτες σε ένα βαθύ πιάτο και τις βρέχουμε με το γάλα και μετά τις αφήνουμε ώστε να απορροφηθεί τελείως το περιττό γάλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά: κιμά, λουκάνικο, αυγό, τριμμένα τυριά, μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο και ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Σε αυτό το σημείο ξεκινάμε να δουλεύουμε τη ζύμη, για να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη και μετά την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.

Σε ένα αρκετά μεγάλο ταψί αλείφουμε τον πάτο με λίγο λάδι και προσθέτουμε ένα κλωνάρι ολόκληρο δεντρολίβανο: το άλλο κλαδάκι, το ξεφλουδίζουμε εντελώς και μοιράζουμε τις βελόνες στον πάτο του ταψιού μαζί με τα φύλλα θυμαριού.

Σε αυτό το σημείο πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε απευθείας στο ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ζωμό, το λευκό κρασί και το λάδι και μετά ρίχνουμε τον ζωμό στο ταψί πάνω από τους κεφτέδες.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά, φροντίζοντας, κατά διαστήματα, να βρέχουμε τα κεφτεδάκια με τους χυμούς μαγειρέματος. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, βρέχουμε τους κεφτέδες για τελευταία φορά με τους χυμούς ψησίματος και τους σερβίρουμε ζεστούς.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!