Vegan μπισκότα κακάο με γεύση πορτοκάλι
Vegan μπισκότα κακάο με γεύση πορτοκάλι


Υλικά

220 γρ. αλεύρι

100 γρ. ζαχαροκάλαμο

80 ml σπορέλαιο

40 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

100 γρ. πουρές μήλου

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 πρέζα αλάτι

5 γρ. μαγειρική σόδα

50 γρ. vegan μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τρίβοντας τη φλούδα του πορτοκαλιού. Ύστερα τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον πουρέ μήλου, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά με ένα ηλεκτρικό μίξερ.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά: αλεύρι, κακάο, μαγειρική σόδα και αλάτι. Τώρα συνδυάζουμε αργά τα στεγνά και τα υγρά υλικά ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι να έχουμε μια συμπαγή ζύμη. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε στη ζύμη τη χοντροκομμένη σοκολάτα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα βάζετε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα (και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 10-12 λεπτά.

Μόλις ψηθούν τα μπισκότα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα πιέζουμε ελαφρά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να πλατύνουν. Πριν τα σερβίρετε προτείνουμε να τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς.

Πώς να αποθηκεύσετε αυτά τα μπισκότα

Τα μπισκότα μπορούν να αποθηκευτούν για περίπου μια εβδομάδα έξω από το ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Αν θέλετε μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε προσέχοντας να τα βάλετε μέσα σε αεροστεγές σακουλάκι, κατά προτίμηση χωριστά το ένα από το άλλο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες (2-3) στην κατάψυξη, θεωρούμε ότι η κατάψυξη είναι μια πολύ βολική λύση για να τα έχετε πάντα διαθέσιμα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!