Νιόκι με λουκάνικο
Νιόκι με λουκάνικο


Υλικά

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

1 πακέτο νιόκι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες

230 γρ. λουκάνικο κοτόπουλου, κομμένο σε φέτες

300 γρ. έτοιμες ψημένες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες

150 γρ. ρόκα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι με το ξύδι από κόκκινο κρασί και μια πρέζα αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ύστερα ρίχνουμε τα νιόκι. Τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε το λουκάνικο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε τα νιόκι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά.

Ρίχνουμε τα τηγανητά νιόκι και το λουκάνικο μαζί σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέτουμε τις ψητές κόκκινες πιπεριές, τη ρόκα και το κρεμμύδι με το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!