Vegan τρουφάκια σοκολάτας
Vegan τρουφάκια σοκολάτας


Υλικά

12 χουρμάδες

60 γρ. αμύγδαλα

50 γρ. σοκολάτα Vegan Μαύρη 70%

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου

Τριμμένη καρύδα για γεύση

Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα για γεύση

Καβουρδισμένο σουσάμι για γεύση

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη μαύρη σοκολάτα να λιώσει σιγά σιγά σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι καρύδας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν η σοκολάτα λιώσει σχεδόν τελείως, σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει εντελώς.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε τους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και τους χτυπάμε μαζί με τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουμε ένα κολλώδες μείγμα.

Τώρα προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τη σκόνη κακάο και το σιρόπι σφενδάμου και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αναμειχθεί καλά. Θα σχηματιστεί μια μπάλα που θα έχει μια συμπαγή και κολλώδη υφή.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αρχίζουμε να σχηματίζουμε μπαλάκια που στη συνέχεια θα καλύψουμε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα στο ψυγείο και τα vegan τρουφάκια σοκολάτας είναι έτοιμα.

Υ.Γ. Αυτά τα νόστιμα τρουφάκια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα, αλλά αν θέλετε μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε για να τα έχετε πάντα διαθέσιμες ως βραδινό γλυκό ή ως συνοδευτικό στον καφέ. Απλά φροντίστε να τα βγάλετε από την κατάψυξη από πριν, για να απολαύσετε τη νόστιμη υφή τους.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!