Μύδια με σάλτσα ντομάτας
Μύδια με σάλτσα ντομάτας


Υλικά

3 κιλά μύδια, καθαρισμένα

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινου τσίλι σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 φύλλο δάφνης

1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

500 γρ. σάλτσα ντομάτας

Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.

Ύστερα προσθέτουμε το τσίλι, την πάπρικα και τη δάφνη και μαγειρεύομε για ένα λεπτό. Περιχύνουμε με λευκό κρασί και ζωμό ντομάτας. Μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μύδια στον ζωμό, σκεπάζουμε ξανά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Ρίχνουμε τα μύδια και τον ζωμό σε ένα μπολ, γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ψωμί.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!