Μακαρόνια με καλαμαράκια
Μακαρόνια με καλαμαράκια


Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

800 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες

500 γρ. ντοματίνια

1 σκελίδα σκόρδο

120 ml λευκό κρασί

60 ml ελαιόλαδο

1 κλωνάρι φρέσκο μαϊντανό

Τσίλι

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με το σκόρδο κομμένο στα δύο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι οι ντομάτες να χάσουν το νερό τους. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το καλαμάρι και ανακατεύουμε με το λευκό κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά, μέχρι το καλαμάρι να είναι μαλακό.

Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μετά τον χρόνο μαγειρέματος, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο τηγάνι με το καλαμάρι. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις και τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως και απολαμβάνουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!