Κεφτεδάκια γαλοπούλας με ρύζι
Κεφτεδάκια γαλοπούλας με ρύζι


Υλικά

120 γρ κιμά στήθος γαλοπούλας

1 ασπράδι αυγού

½ κουταλάκι σάλτσα σόγιας

½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

15 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά

1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

10 γρ. κάρυ

100 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα με χαμηλά λιπαρά

40 γρ. ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, το ασπράδι, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και την τριμμένη φρυγανιά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι και τον περισσότερο κόλιανδρο. Πλάθουμε με τα χέρια μας τα κεφτεδάκια.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Και μεγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν παντού πριν προσθέσουμε το κρεμμύδι.

Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα και μετά προσθέτουμε το κάρυ, ανακατεύοντας για ένα ακόμη λεπτό. Ρίχνουμε μέσα το γάλα καρύδας και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα και να ζεσταθούν τα κεφτεδάκια.

Στο μεταξύ μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε το ρύζι με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα, μαζί με τα υπόλοιπα φύλλα κόλιανδρου.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!