Κοτομπουκιές με Mojito
Κοτομπουκιές με Mojito


Υλικά

400 γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές

Μισό ποτήρι λευκό ρούμι

1 λάιμ

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

1 κουτάλα ζεστό νερό

100 γρ. αλεύρι

1 κ. σούπας βούτυρο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές και τις αλευρώνουμε. Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο με λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη σοτάρουμε τις κοτομπουκιές για μερικά λεπτά.

Ύστερα προσθέτουμε το λευκό ρούμι ή τη βότκα και σιγοβράζουμε σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουτάλα ζεστό νερό και τον χυμό από μισό λάιμ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λάιμ.

Ψιλοκόβουμε τον φρέσκο δυόσμο και τον προσθέτουμε στο κοτόπουλο και στη συνέχεια μαγειρεύουμε με καπάκι για λίγα λεπτά μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα. Και απολαμβάνουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!