Ψητή μελιτζάνα με κόκκινες φάκες
Ψητή μελιτζάνα με κόκκινες φάκες


Υλικά

130 γρ κόκκινες φακές

4 όχι πολύ μεγάλες μελιτζάνες

4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

250 ml σάλτσα ντομάτας

6 φύλλα δάφνης

Ελαιόλαδο qb φρέσκια μέντα

Κάρυ

Πάπρικα για γεύση (για μένα η καπνιστή)

Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε άφθονο νερό να βράσει μαζί με τα φύλλα δάφνης και ρίχνουμε τις φακές για να βράσουν αλλά μη μαλακώσουν πολύ. Ύστερα τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ, πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με δύο κουταλιές της σούπας λάδι και βάζουμε μέσα τις μελιτζάνες.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με καπάκι, γυρνώντας κατά διαστήματα για περίπου 15-18 λεπτά ή σε κάθε περίπτωση μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι μελιτζάνες.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τις μαγειρεμένες φακές, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας, όλα τα μπαχαρικά στις ποσότητες που θέλουμε και ανακατεύουμε καλά, βράζοντας σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τις ψημένες μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε με άφθονες κόκκινες φακές. Ολοκληρώνουμε με την παρμεζάνα και με λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και σερβίρουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!