Βάφλες με σπανάκι
Βάφλες με σπανάκι


Υλικά

90 γρ σπανάκι βρασμένο

140 γραμμάρια αλεύρι

1 αυγό

70 γραμμάρια γιαούρτι

150 γραμμάρια γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

25 γρ. μαλακό βούτυρο

Για το γαρνίρισμα

Καπνιστός σολωμός

4 αυγά ποσέ

1 αβοκάντο

Φρέσκο baby σπανάκι

Εκτέλεση

Παίρνουμε δύο μπολ, στο ένα ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Και στο άλλο χτυπάμε με ένα σύρμα το γιαούρτι και το γάλα, προσθέτουμε το αυγό και μετά το βρασμένο σπανάκι για να πάρουμε ένα λαμπερό πράσινο μείγμα. Ενώνουμε τα δυο μίγματα και ανακατεύουμε καλά, προσπαθώντας να μην σχηματιστούν σβώλοι. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο ή βούτυρο και όταν είναι ζεστό ρίχνουμε δύο κουτάλες από το μίγμα μείγμα και μαγειρεύουμε για περίπου 4/5 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα αυγά ποσέ: Σπάμε το αυγά σε ένα μπολ και προσέχουμε να μην μας σπάσουν οι κρόκοι. Προσθέτουμε στο μπολ μια κουταλιά ξύδι και τα αφήνουμε για ένα λεπτό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό (μέχρι τη μέση) και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και βράζουμε το νερό.

Όταν είναι έτοιμο, ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος το νερό δημιουργώντας μια κυκλική δίνη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το πρώτο αυγό, προσέχοντας να μας σπάσει ο κρόκος. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα αυγά και ύστερα κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Αφαιρούμε τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα.

Όταν οι βάφλες είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε από πάνω το σπανάκι, το αβοκάντο, τον καπνιστό σολομό και τα αυγά.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!