Σαλάτα με κους κους, λαχανικά και μυρωδικά
Σαλάτα με κους κους, λαχανικά και μυρωδικά


Υλικά

250 γρ. κους κους

4 ντομάτες

1 πράσινη πιπεριά

1 αγγούρι

10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

Ένα μάτσο σχοινόπρασο

Λίγα φύλλα δυόσμου

Μια χούφτα σταφίδες

Για τη σάλτσα

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι, ο χυμός

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά μαγειρεύουμε το κους κούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε μια κουταλιά φυτική μαργαρίνη, ανάβουμε τη φωτιά και το σοτάρουμε.

Εν τω μεταξύ βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν για περίπου δέκα λεπτά, μετά τις στραγγίζουμε και τις στύβουμε καλά.

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε την πιπεριά, ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, αφαιρώντας το κεντρικό μέρος με τους σπόρους και τα κόβουμε και τα δύο σε κύβους. Τέλος, κόβουμε το σχοινόπρασο σε μικρά κομμάτια.

Τώρα μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα βάζοντας σε ένα μπολ το λάδι, τον χυμό από το λεμόνι και αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Ύστερα προσθέτουμε τα λαχανικά, το σχοινόπρασο και το κουσκούς, ανακατεύουμε τα πάντα και τελειώνουμε με μερικά φύλλα μέντας. Αφήνουμε τη σαλάτα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν σερβίρουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!