Μπισκότα λεμονιού χωρίς αυγά
Μπισκότα λεμονιού χωρίς αυγά


Υλικά

50 γρ. αλεύρι

150 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη άχνη

1 χυμό λεμονιού

1 ξύσμα λεμονιού

20 γρ. άμυλο καλαμποκιού

1 πρέζα αλάτι

50 γρ. μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα ενός λεμονιού. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι, το αλεύρι και το άμυλο καλαμποκιού και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε τη ζύμη σε κύλινδρο και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μετά από αυτό το διάστημα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την περνάμε στη ζάχαρη για να κολλήσει καλά στην επιφάνεια της ζύμης. Σε αυτό το σημείο κόβουμε τον κύλινδρο κι πλάθουμε τα μπισκότα σε μέγεθος περίπου ενός εκ.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για τουλάχιστον 10 λεπτά.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!