Μακαρόνια με σπαράγγια και μύδια
Μακαρόνια με σπαράγγια και μύδια


Υλικά

320 γρ ζυμαρικά

Για τα μύδια

2 κιλά φρέσκα μύδια

½ πιπεριά τσίλι

2 τούφες μαϊντανός

2 σκελίδες σκόρδο

100 ml λευκό κρασί

80 ml ελαιόλαδο

Για τα σπαράγγια

500 γρ λευκά σπαράγγια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα ξεπλένουμε τα μύδια με τρεχούμενο νερό, τα καθαρίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ σκεπασμένο με μια βρεγμένη πετσέτα.

Εν τω μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε τις δύο ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση σκελίδες σκόρδο, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι. Μόλις το σκόρδο ροδίσει, προσθέτουμε τα μύδια και τον μαϊντανό και κλείνουμε με ένα καπάκι για να δημιουργηθεί ο ατμός που θα βοηθήσει τα μύδια να ανοίξουν.

Όταν ανοίξουν όλα τα μύδια, τα ανακατεύουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μόλις τα μύδια είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, κρατώντας το νερό του μαγειρέματος στην άκρη. Τα τοποθετούμε τα σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.

Τώρα παίρνουμε το νερό μαγειρέματος των μυδιών και το φιλτράρουμε με τη βοήθεια ενός κόσκινου. Στη συνέχεια το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Ύστερα διαχωρίζουμε από τα μύδια το μαλάκιο από το κέλυφος, τοποθετώντας το στο μπολ όπου έχουμε το νερό μαγειρέματος. Αυτό θα επιτρέψει στο μαλάκιο να μην στεγνώσει αλλά να παραμείνει πολύ ζουμερό. Αν κάποια μύδια παραμείνουν κλειστά τα πετάμε.

Για τα σπαράγγια: Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια με έναν αποφλοιωτή πατάτας για να αφαιρέσουμε το δερματώδες μέρος. Στη συνέχεια αφαιρούμε μερικά εκατοστά από το κοτσάνι. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι για περίπου 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά και, μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα κοτσάνια των σπαραγγιών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις είναι έτοιμα τα χτυπάμε με τη βοήθεια ενός μπλέντερ και τα κάνουμε μια κρέμα, προσθέτοντας μια σταγόνα βραστό νερό από τα μύδια για να αποκτήσουμε μια λεία και ομοιογενή κρέμα.

Σε αυτό το σημείο βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, μετά τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο από το νερό από τα μύδια. Μαγειρεύουμε μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλη τη γεύση του υγρού των μυδιών και ταυτόχρονα θα απελευθερώσουν το άμυλο τους.

Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, προσθέτουμε την κρέμα σπαραγγιού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με την κρέμα σπαραγγιού και τα μύδια.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!