Μακαρόνια με μπρόκολο
Μακαρόνια με μπρόκολο


Υλικά

360 γρ. ζυμαρικά

1 μπρόκολο

1 τσίλι

2 σκελίδες σκόρδο

Ελαιόλαδο για γεύση

Διατροφική μαγιά

Μια χούφτα κάπαρη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπρόκολο χωρίζοντας τις κορυφές από το στέλεχος. Κόβουμε το στέλεχος στα τέσσερα, εξαλείφοντας το άκρο που είναι πιο σκληρό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό, προσθέτουμε τα κοτσάνια του μπρόκολου, σκεπάζουμε και περιμένουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα μπουμπούκια και μαγειρεύομε για περίπου 10 λεπτά. Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε τα ζυμαρικά.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε 2 σκελίδες σκόρδο και την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά μαζί με ελαιόλαδο (3-4 κουταλιές της σούπας). Μόλις είναι έτοιμο το σοτάρισμα, σβήνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε το σκόρδο.

Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, στραγγίζουμε τα πάντα κρατώντας στην άκρη μια κουτάλα βραστό νερό και προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά με το μπρόκολο. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού διατροφική μαγιά, μια χούφτα κάπαρη και σοτάρουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο για μερικά λεπτά. Τα βάζουμε στο πιάτο και τελειώνουμε με λίγο λάδι και πιπέρι.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!