Κέικ με μήλα, κανέλα και φλούδα πορτοκαλιού
Κέικ με μήλα, κανέλα και φλούδα πορτοκαλιού


Υλικά

4 μήλα

250 γρ. αλεύρι

180 γρ. γιαούρτι

130 ml γάλα

100 ml σπορέλαιο

130 γρ. καστανή ζάχαρη

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα τριμμένη

1 πορτοκάλι, ξύσμα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τη φλούδα και τον πυρήνα από τα 3 μήλα. Ύστερα τα κόβουμε σε κύβους και τα μεταφέρουμε τα σε ένα μεγάλο τηγάνι με 100 ml νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Τα αφήνουμε να ψηθούν σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί τελείως το νερό.

Μόλις είναι έτοιμα, τα χτυπάμε με ένα μπλέντερ για να αποκτήσουμε έναν λείο πουρέ χωρίς σβόλους. Αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το γάλα, την καστανή ζάχαρη και την τριμμένη φλούδα του πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Στη συνέχεια ενώνουμε τα ξηρά υλικά με τα υγρά και ανακατεύουμε τα πάντα καλά. Στρώνουμε σε μια φόρμα ένα χαρτί ψησίματος και γεμίζουμε τον πάτο με τη μισή ζύμη. Ύστερα προσθέτουμε μια στρώση πουρέ μήλου (περίπου τα 2/3 του συνόλου) αφήνοντας μερικά εκατοστά στις άκρες. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω και τελειώνουμε με τον υπόλοιπο πουρέ μήλου. Διακοσμούμε την επιφάνεια με το μήλο που έχουμε αφήσει κομμένο σε φέτες.

Τέλος ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 45-50 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!