Χοιρινό φιλέτο
Χοιρινό φιλέτο


Υλικά

800 γρ. χοιρινό φιλέτο

30 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

150 γρ. κόκκινα κρεμμύδια

100 ml λευκό κρασί

2 φύλλα δάφνης

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

350 ml ζωμό λαχανικών

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

300 γρ. μαγιονέζα

15 ml χυμός από λεμόνι

15 ml ελαιόλαδο

Αλάτι για γεύση

200 γρ. κρεμμύδια, αγγουράκια, καρότα και κίτρινες και κόκκινες πιπεριές

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το χοιρινό φιλέτο στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές γυρίζοντάς το. Προσθέστε επίσης τα ξεφλουδισμένα και κομμένα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Όταν εξατμιστεί τελείως το κρασί, αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τον ζωμό. Μετά από 3-4 λεπτά, κλείνουμε και μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου.

Ενώ ψήνεται το φιλέτο, φτιάχνουμε στη σάλτσα: στραγγίζουμε το τουρσί και κόβουμε τα λαχανικά σε πολύ λεπτούς κύβους. Σε αυτό το σημείο βάζουμε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ, να ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το λάδι για να γίνει πιο ρευστή η σάλτσα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά να και η σάλτσα είναι έτοιμη.

Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, βγάζουμε το φιλέτο από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε τις σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω τη σάλτσα και απολαμβάνουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!