Τηγανητό καλτσόνε
Τηγανητό καλτσόνε


Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι

300 γρ. νερό

20 γρ ελαιόλαδο

7 γρ. μαγιά

Αλάτι

Για τη γέμιση

150 γρ. σάλτσα ντομάτας

300 γρ. μοτσαρέλα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπολ ενός μίξερ με γάτζο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ύστερα προσθέτουμε το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλάτι. Μόλις αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει, προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια εργασίας, την πλάθουμε σε μπάλα και την τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπολ. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε σε κλειστό φούρνο να φουσκώσει για 2μιση ώρες περίπου.

Στο μεταξύ, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα μπολ μαζί με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μοτσαρέλα αφού την έχουμε κόψει σε κομμάτια.

Αφού περάσει ο χρόνος, τοποθετούμε τη ζύμη σας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε 6 μπάλες. Ανοίγουμε κάθε μπάλα στην επιφάνεια εργασίας με τη βοήθεια ενός πλάστη, σχηματίζοντας έναν κύκλο διαμέτρου περίπου 20 cm. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κύκλου 25 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας και 50 γραμμάρια μοτσαρέλα.

Αφήνουμε μια άκρη ελεύθερη περίπου 2-3 εκ. για το κλείσιμο. Τώρα κλείνουμε το καλτσόνε σχηματίζοντας ένα μισοφέγγαρο και με τη βοήθεια των δακτύλων μας σφίγγουμε τις άκρες με τέτοιο τρόπο ώστε να σφραγιστεί καλά, αποφεύγοντας έτσι να χυθεί η σάλτσα κατά το τηγάνισμα. Προετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα καλτσόνε.

Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε ένα καλτσόνε κάθε φορά για περίπου δύο λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Κατά το τηγάνισμα ραντίζουμε με μια κουτάλα την επιφάνεια με βραστό λάδι, ώστε το ρόδινο χρώμα να είναι ομοιόμορφο.

Μόλις ροδίσει το στραγγίζουμε από το λάδι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και προχωράμε στο τηγάνισμα όλων των άλλων. Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε αμέσως.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!