Στιφάδο χωρίς κρέας
Στιφάδο χωρίς κρέας


Υλικά

350 ml σάλτσα ντομάτας

10 καρότα

8 μέτρια λευκά γογγύλια

6 πατάτες

3 μέτριες γλυκοπατάτες

3 κρεμμύδια

1 μεγάλο βρασμένο παντζάρι

Φρέσκο ή ξερό θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια που δεν είναι πολύ μικρά και να είναι ομοιόμορφα μεταξύ τους.

Ζεσταίνουμε τρεις κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου δέκα λεπτά.

Ύστερα προσθέτουμε όλα τα άλλα λαχανικά και λίγο θυμάρι και συνεχίζουμε προσθέτοντας κατά διαστήματα ζεστό νερό. Η συνοχή δεν πρέπει να είναι αυτή της σούπας, αλλά τα πάντα πρέπει να είναι πηχτά, όπως γίνεται και με το κρέας.

Μαγειρεύουμε μέχρι όλα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο λάδι και σερβίρουμε με περισσότερο θυμάρι.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!