Σούπα με γλυκοπατάτα, ρεβίθια και γάλα καρύδας
Σούπα με γλυκοπατάτα, ρεβίθια και γάλα καρύδας


Υλικά

400 ml γάλα καρύδας

230 γρ ρεβίθια βραστά

200 ml σάλτσα ντομάτας

2 μεγάλες γλυκοπατάτες

2 χούφτες φρέσκο baby σπανάκι

1 φρέσκια ή ξερή καυτερή πιπεριά

1 κρεμμύδι μικρό

Βούτυρο

Κάρυ για γεύση

Κουρκουμά για γεύση

Αλάτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με μια κουταλιά βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες που έχουμε ξεφλουδίσει προηγουμένως και έχουμε κόψει σε κύβους. Προσθέτουμε και τα βρασμένα ρεβίθια, μαζί με κάρυ και κουρκουμά κατά βούληση.

Τέλος ρίχνουμε το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις οι γλυκοπατάτες μαλακώσουν, αλατίζουμε, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το baby σπανάκι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!