Τυροκροκέτες με ρικότα και ελιές
Τυροκροκέτες με ρικότα και ελιές


Υλικά

400 γραμμάρια ρικότα

2 αυγά

Φρέσκο ή αποξηραμένο δυόσμο

Μια χούφτα μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

Πιπεριά τσίλι για γεύση

Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα στραγγίζουμε πολύ καλά τη ρικότα, η οποία πρέπει να είναι στεγνή και συμπαγής. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, λίγο αλάτι, την καυτερή πιπεριά κατά βούληση, φρέσκο ή αποξηραμένο δυόσμο και μαύρες ελιές χοντροκομμένες.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη ρικότα και λιώνουμε τα υλικά με ένα πιρούνι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λάδι και το ζεσταίνουμε. Στο μεταξύ πλάθουμε τις κροκέτες και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2,3 λεπτά. Τις γυρίζουμε, τις μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!