Πατατόσουπα
Πατατόσουπα


Υλικά

500 γρ. πατάτες

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

3 φύλλα φασκόμηλου

1 κλωνάρι θυμάρι

40 γρ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μην μαυρίσουν. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει πορτοκαλί.

Ρίχνουμε 800 ml βραστό νερό σιγά σιγά, ανακατεύοντας αρχικά με σύρμα για να αποφύγουμε το σχηματισμό σβώλων. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σερβίρουμε την πατατόσουπα ζεστή γαρνιρισμένη με φρέσκο θυμάρι και μαύρο πιπέρι.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!