Πανακότα κάστανο
Πανακότα κάστανο


Υλικά

200 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες

200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

170 γρ. κάστανα βρασμένα χωρίς τη φλούδα

50 γρ. μέλι

6 γρ. βρώσιμη ζελατίνη

Για τη σάλτσα καραμέλας

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

30 γρ. νερό

100 γρ. κρέμα γάλακτος

90 γρ. βούτυρο

3 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κάστανα με ένα μαχαίρι και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε και περιμένουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε πολύ κρύο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη ζελατίνη καλά στραγγισμένη.

Προσθέτουμε και τα βρασμένα κάστανα και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα πάντα με ένα μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και χωρίς σβόλους. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μικρά ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Φτιάχνουμε την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας: Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα για να λιώσει. Περιμένουμε να καραμελώσει η ζάχαρη και να αποκτήσει ένα ωραίο κεχριμπαρένιο χρώμα.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε λίγη-λίγη στην καραμέλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο ανακατεύοντας. Η αλατισμένη σάλτσα καραμέλας σας είναι έτοιμη.

Την αφήνουμε να κρυώσει και, μόλις κρυώσει, την βάζουμε πάνω από την πανακότα και τοποθετούμε πάλι τα ποτήρια στο ψυγείο. Απολαμβάνομε την πανακότα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!