Κοτόπουλο με κάρυ
Κοτόπουλο με κάρυ


Υλικά

800 γρ. στήθος κοτόπουλο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

250 γρ. κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

½ κίτρινη και ½ κόκκινη πιπεριά

350 γρ. μήλα

50 ml ελαιόλαδο

250 γρ. ντομάτες

200 γρ. κολοκυθάκια

200 γρ. καρότα

20 γρ. κάρυ σε σκόνη

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε, ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το πολτοποιούμε.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 20 λεπτά, προσθέτοντας μια κουταλιά ζεστό ζωμό λαχανικών. Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο και μαλακό, προσθέτουμε τους κύβους κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τη μισή σκόνη κάρυ και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τα εσωτερικά νήματα και μετά τις κόβουμε σε μικρά τετράγωνα. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες, τα κόβουμε σε κύβους και κάνουμε το ίδιο με τα καρότα.Κόβουμε τις ντομάτες.

Προσθέτουμε στο κοτόπουλο τις πιπεριές και μετά από 5 λεπτά τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τις ντομάτες, προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε το κεντρικό μέρος (πυρήνα) και τα κόβουμε σε κύβους, στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι. Προσθέτουμε τα μήλα και το υπόλοιπο κάρυ στο κοτόπουλο και περιμένουμε άλλα 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε το κάρι του κοτόπουλου , αλατοπιπερώνουμε το αν χρειάζεται και μετά το σερβίρουμε ζεστό.

Ως συνοδευτικό για το κάρι κοτόπουλο, εξαιρετική επιλογή είναι το ρύζι.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!