Ριζότο με λουκάνικο
Ριζότο με λουκάνικο


Υλικά

320 γρ. ρύζι

400 γρ. μανιτάρια πορτσίνι

200 γρ. λουκάνικο

200 ml λευκό κρασί

10 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 lt ζωμός λαχανικών

50 ml ελαιόλαδο

30 γρ. βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο

80 γρ. κρεμμύδι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια κόβοντας την άκρη και τα ξεπλένουμε γρήγορα με κρύο νερό και τα στεγνώνουμε καλά με ένα πανί ή χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες όχι πολύ λεπτές και τις ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, μαζί με το σκόρδο. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Παίρνουμε το 1/3 από τα μαγειρεμένα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ προσθέτοντας μια κουτάλα ζωμό λαχανικών. Τα χτυπάμε με ένα μπλέντερ για να αποκτήσει μια βελούδινη κρέμα και την κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ζωμό λαχανικών για να μην ροδίσει. Προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας.

Ύστερα ρίχνουμε το λευκό κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας την κρέμα από τα μανιτάρια, τα μανιτάρια πορτσίνι και λίγο λίγο τον ζωμό λαχανικών. Όταν γίνει al dente το ριζότο με το λουκάνικο και τα μανιτάρια, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το βούτυρο και ανακατεύουμε το ριζότο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!