Ο Άγιος Βασίλης σε cupcakes
Ο Άγιος Βασίλης σε cupcakes


Τι θα χρειαστούμε

Για τα cupcakes

120 γραμμάρια μαργαρίνη σε κύβους
120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμμάρια ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο και τη διακόσμηση

200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανίλια ζαχαροπλαστικής
Προαιρετικά για τη διακόσμηση

Tρούφα χρωματιστή
Κουφετάκια smarties
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Ινδοκάρυδο σε διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής
Τι πρέπει να κάνουμε

Για τα cupcakes

Προθερμαίνoυμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να «αφρατέψει». Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, βάζουμε τα υπόλοιπα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε τις φόρμες για τα cupcakes, τις βάζουμε σε χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα κατά τα 2/3. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα cupcakes να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε ένα-ένα στη σχάρα.

Για το γλάσο

Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε σταδιακά μέσα την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις ενσωματωθούν και τα δυο φλιτζάνια, προσθέτουμε λίγο γάλα για να γίνει πιο «βελούδινη» η κρέμα. Αν θέλουμε να χρωματίσουμε το γλάσο με παραπάνω από ένα χρώμα, το μοιράζουμε σε μπολάκια και προσθέτουμε εκεί το κάθε χρώμα από αυτά.

Βάζουμε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στα cupcakes που έχουν κρυώσει, με ένα μαχαιράκι για το βούτυρο, προσπαθώντας να σχηματίσουμε τα... χαρακτηριστικά του Άγιου Βασίλη. Στολίζουμε με κουφετάκια ή καραμέλες, ζαχαρωτά και ζελεδάκια.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!