Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα


Υλικά για τα μπισκότα
200 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
100 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα (όχι σκόνη)

Υλικά για την επικάλυψη
1 κουβερτούρα της επιλογής σας (γάλακτος, υγείας, λευκή)
Πολύχρωμες τρούφες ή ινδοκάρυδο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.

2. Στρώνουμε σε 2 ταψιά λαδόκολλα.

3. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε ώσπου τα υλικά να ενωθούν και να αφρατέψουν.

4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά και το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

5. Τέλος, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αλεσμένα καρύδια.

6. Με μια ξύλινη κουτάλα ή και με τα χέρια μας, ανακατεύουμε ώσπου να γίνουν μια σφιχτή ζύμη (όχι για πολύ).

7. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 περίπου λεπτά στο ψυγείο.

8. Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 5 χιλιοστά.

9. Κόβουμε τη ζύμη μας σε διάφορα σχήματα με τους κόπτες μπισκότων και τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.

10. Ψήνουμε στο φούρνο για 15- 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.

11. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα και απλώνουμε τη τρούφα ή το ινδοκάρυδο σε 2 ξεχωριστά μπολ.

12. Αφού τα μπισκότα μας έχουν κρυώσει, βουτάμε τη μια τους πλευρά στη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!