Ταλιατέλες με προσούτο, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
Ταλιατέλες με προσούτο, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος


Υλικά

400 γρ. ταλιατέλες

100 γρ. προσούτο

200 γρ. μανιτάρια

150 ml κρέμα γάλακτος

1 ⁄ 2 ποτήρι λευκό κρασί

50 γρ. βούτυρο 50 γρ

1 σκελίδα σκόρδο

Πιπέρι, αλάτι

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα οποία πρέπει να αφαιρεθεί το χώμα και τα κόβουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε τη μια σκελίδα σκόρδο μαζί με το προσούτο. Αφαιρούμε το σκόρδο μόλις ροδίσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ύστερα προσθέτουμε την κρέμα.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, το ζαμπόν και την κρέμα γάλακτος και τα μαγειρεύουμε μαζί για ένα λεπτό, πασπαλίζουμε με πιπέρι και προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν σερβίρουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!