Γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα
Γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα


Υλικά

140 γρ αλεύρι ρυζιού

90 γρ ξύδι

80 γρ άμυλο καλαμποκιού

50 γρ ζάχαρη

20 αποφλοιωμένες και καθαρισμένες ουρές

2 καυτερές πιπεριές

Φυστικέλαιο

Aλάτι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με τις πιπεριές κομμένες στη μέση. Όταν αρχίσει να ροδίζει η ζάχαρη ρίχνουμε το ξύδι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι της ζάχαρης. Στη συνέχεια προσθέτουμε 50 γραμμάρια νερό, μια πρέζα αλάτι, και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά. Και ύστερα αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Για τις γαρίδες: ζεσταίνουμε άφθονο φυστικέλαιο σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι ρυζιού και το άμυλο μαζί με 200 γραμμάρια παγωμένο νερό και πανάρουμε τις γαρίδες. Ύστερα τις τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν. Σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!